Zagrijavanje za ljubljanski showcase festival MENT, koji će svoje četvrto izdanje doživjeti od 31.1. do 2.2. 2018., održat će se u zagrebačkom Vintageu 23.11., a tom prilikom nastupat će bendovi Cojones, Ti i persons from porlock uz još neka imena koja će uskoro biti objavljena.

Prvi bend koji će nastupati je Cojones. Riječ je o stoner/rock četvorci iz Zagreba, koja djeluje od 2006. godine. Članovi benda su Bojan – vokal/guitar, Nenad – gitara, Gordan – bass i najnovija akvizicija Ivor – bubnjevi. Iza sebe imaju split EP sa starim suborcima Umorom i tri full albuma od kojih je posljednji Resonate odlično prihvaćen od strane kritike i publike u Hrvatskoj, ali i diljem Europe. Na glazbenoj sceni djeluju više od desetljeća, a do sada su tourali po Europi već nekoliko puta i zasvirali na mnogim značajnim europskim festivalima svog žanra.

Sljedeći na popisu je duo Ti iz Beograda, koji čine Trajče Nikolovski i Ilija Duni. Ti je osnovan u ljeto 2012. godine, a u “rokenrol” rječnik unose pojmove elektronske glazbe, kao i neopsihodelije, inspirirane zvukom ranih Velvet Underground. Ovaj duo, koji je već ostavio dubok trag na alternativnoj sceni regije prokomentirao je svoj dolazak u zagrebački Vintage: “Radujemo se druženju sa zagrebačkom publikom. Proslavljamo petogodišnjicu rada grupe Ti, a svi koji budu došli na naš koncert u Vintage Industrial Bar bit će prvi u prilici da čuju dio novog EP-ja ,,Srce udara”, kojeg već uveliko pripremamo.”

persons from porlock je slovenski alternativni bend, koji postaje sve popularniji u Hrvatskoj. Njihov prošlogodišnji album things people don’t like zauzeo je mnoge vrhove lista najboljih albuma u Sloveniji (između ostalog, bili su prvi i na Radio Študentu), a na MENT-u ih je Vic Galloway iz BBC Radio Scotland proglasio najboljim nastupom festivala. Nedavno su izdali novi singl Affordable Amphetamines koji najavljuje skorašnji novi materijal. Ovog ljeta svirali su na mnogim hrvatskim glazbenim festivalima od kojih svakako valja izdvojiti INmusic, Tabor Film Festival i Hoomstock.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Vintageu, a na dan koncerta koštat će 40 kuna.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE