Još jednim nastupom pred zagrebačkom publikom Zabranjeno pušenje dokazalo je da i dalje stoji rame uz rame s najboljim i najpopularnijim bendovima ovih prostora.

Seji Sexonu i ekipi zasigurno ne treba poseban povod da naprave izvrsnu svirku i popune neki od zagrebačkih koncertnih prostora. Međutim, ovaj put Zabranjeno pušenje obilježavalo je punih dvadeset godina od kako je album Fildžan viška ugledao svjetlo dana.

Sve je počelo početkom devedesetih godina, nakon što je Nele Krajalić zbog ratnih okolnosti premjestio svoj bend u Beograd. U Sarajevu tada ostaju Sejo Sexon i Elvis J. Kurtović koji će biti nova okosnica budućeg benda. Ondje pokreću Top listu Nadrealista – ratno izdanje. Upravo će prateći bend serije postati jezgra novog Zabranjenog pušenja, a njegovi će članovi 1997. godine realizirati prvi poslijeratni album benda na kojemu će Sejo postati pjevač benda.

Seji uloga pjevača (ali i vrhunskog zabavljača) još i danas stoji, a to se pokazalo i na jučerašnjem koncertu u prepunom zagrebačkom Boogaloou. Koncert je počeo nešto kasnije nego je najavljivano, a u klubu se okupila publika svih generacija, od starijih, kojima je koncert vjerojatno bio podsjetnik na vlastitu mladost, do mlađe generacije, koja Zabranjeno pušenje još i danas drži živim.

Koncert je dakako imao slavljeničku notu te je bend na setlistu upisao najpopularnije hitove već navedenog albuma. Međutim, osima Fildžana viška ili pak Možeš imat’ moje tijelo“ bend nam je prvenstveno pripremio pjesme koje su nas provele kroz više od trideset i pet godina dugu glazbenu karijeru. Predstavili su nam svoje najpoznatije likove – Karabaju, Pišonju i Žugu, Lijepu Almu, Šekija, Ibru, Hasea, ali i podsjetili na vječne hitove poput: Jugo 45, Lutka sa naslovne strane, Bos ili hadžija, Guzonjin sin, Posljednja oaza (U lošoj formi sam) i mnoge druge.

Nakon nekoliko bisova, bend je zatvorio trosatni koncert klasikom Zenica Blues, a ono što svakako treba pohvaliti članovi su benda, izvrsni instrumentalisti predvođeni odličnim Tonijem Lovićem na solo gitari.

Možemo zaključiti da je Zabranjeno pušenje uvijek rado viđen gost u Zagrebu, a ako će se svaki put ovakvim koncertima vraćati zagrebačkoj publici, želimo im još mnogo godina ove uzajamne ljubavi.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE