Ovu subotu (14.10.) u riječkom OKC Palach očekuje nas dvostruki program. Već od 10h počinje deveto izdanje sajma ploča gdje preko 10tak izlagača nudi bogat izbor gramofonskih ploča svih žanrova i formata. Navečer, točnije od 22h koncertna poslastica u vidu garaga/rock/blues benda, Battleme.

Event je nastao u organizaciji Distune Promotiona, koji svojim radom i kreativom oživljavaju  riječku scenu sjajnim koncertima, izložbama i ostalim događajima. Osim sajma raznovrsnih ploča, u Palachu će se održati i koncert Portlandskih rockera Battleme. Njihov povratak u Rijeku u sklopu je europske turneje na kojoj promoviraju novi album “Cult Psychotica“.

battleme cult psyhotica

„Cult Psychotica’’ je ustvari proglas kojeg je frontmen Matt Drenik stvorio tijekom prvih nekoliko mjeseci predsjedničkih izbora u SAD-u 2016. godine. Bend je ovaj album snimio uživo u periodu od svega tjedan dana u Drenikkovom Get Loud studiju u Portlandu, u izboju nevjerojatne energije. Krajnji ishod albuma, vrhunska je suvisla reakcija na trenutno stanje u svijetu ili kako sam Drenik kaže, „pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj stvarnosti“. Uz vijesti o novom izdanju, bend je uzbuđen što će novi album moći promovirati na velikoj europskoj turneji ove jeseni , između kojih je i Rijeka domaćin.

Tijekom  sedmogodišnje karijere  Battleme je privukao pažnju publike svojim brendom psihodeličnog rocka sa primjesama bluesa. Esquire ističe da su kojim slučajem The Flaming Lips napravili koju originalnu pjesmu tijekom izvođenja obrada Pink Floydova albuma ‘’The Dark Side Of The Moon’’, zvučali bi jednako dobro kao Battleme. Rolling Stone je pisao o sposobnosti benda da stvara krešenda u stilu The Smashing Pumpkinsa, dok je Billboard pohvalio Battlemeov groove uporedivši ga sa onim kojim vladaju Queens Of The Stone Age.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40kn dostupne  u Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio, dok će cijena na ulazu biti 50kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE