Američki glazbenik Tom Petty pretrpio je srčani udar u svome domu u Malibuu u ponedeljak i prevezen je u medicinski centar sveučilišta UCLA, ali su pokušaji liječnika da ga ožive ostali neuspješni. Jedan od najvećih rockera svih vremena koji je prodao više od 80 milijuna albuma i ostavio neizbrisiv trag u našoj glazbenoj povijesti, preminuo je u okruženju obitelji i prijatelja iz grupe.

Kantautor i gitarist Petty, rođen 20. listopada 1950. godineu Gainesvilleu Floridi, karijeru je ostvario kao samostalni umjetnik i član svoje skupine The Heartbreakers koja je krajem 70-ih i početkom 1980-ih stekla svjetsku slavu hitovima poput American Girl, Breakdown, The Waiting, Learning to Fly, Refugee i Mary Jane’s Last Dance. Zajedno s Jeff Lynneom, Roy Orbisonom, Bob Dylanom i George Harrisonom kreirao je supergrupu The Traveling Wilburys koja je u razdoblju od 1988. do 1990. snimila dva studijska albuma.

Tom Petty & the Heartbreakers u 40 su godina predanog rada objavili 16 albuma, a 2002, primljeni su u Rock’n Roll Hall of Fame. Bend je ove godine krenuo na turneju po SAD-u povodom 40. obljetnice skupine, a u rujnu su odsvirali svoje posljednje nastupe u Hollywood Bowlu u Los Angelesu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE