Tús Nua je zagrebačka grupa osnovana 2014., ali u ovom izdanju postoji od 2016. godine. Sastoji se od tri članice, a sviraju post-rock/noisy shoegaze. Do sada su nastupali u Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Foto: Matej Požega

Članice benda su: Jordi Ilić (gitara/klavijature/vokal), Jelena Božić (gitara/klavijature/vokal) i Matea Milevoj (bas-gitara/klavijature/vokal), a o svom debitantskom albumu kažu: “Nakon više od godinu dana napornog rada, uz pomoć mnogih ljudi, konačno smo spremne podijeliti naših devet pjesama s vama. Pokušali smo poznate i nepoznate svakodnevne situacije pretvoriti u glazbu te se nadamo da ćete uživati u slušanju našeg albuma.”

Posebno se zahvaljuju gostujućim glazbenicima, za koje kažu da bez njih njihov prvi album ne bi bio isti, a u pitanju su: Sara Ercegović (Žen) – bubnjevi (”Geysir”, ”Obvious” i ”Repeat”), Goran Grey (dR:dR:dR) – bubnjevi (”Fight!”), Lucija Potočnik (Irena Žilić) – bas-gitara (”Matches”), Eva Badanjak (ŽEN) – klavijature (”There’s a thin line between everything”) i Ivana Picek (Pi) – prateći vokal (”There’s a thin line between everything”).

Za snimanje, produkciju, mix i mastering zaslužan je Vedran Kovačić-Beli, a mastering singla “Geysir” potpisuje Igor Meister.

Album možete poslušati i preuzeti na Bandcampu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE