Backyard Art Festival objavio je sve izvođače i program trodnevnog festivala. Ove nas godine u Donjem Miholjcu od 14.-16. srpnja očekuje obilje zabave u predivnom ambijentu perivoja dvorca uz neke od najvećih glazbenih grupa iz regije i šire te mnoštvo sadržaja bez kojih ovaj festival ne bi bio uistinu Art. Glavna imena glazbenog dijela festivala su Let 3 (HR), Paddy And The Rats (HU), Edi Maružin i banditi (HR), ZAA (SRB), Amber Smith (HU), IPHAZE (FR).

Uz glavna imena tu su i mnoga manja, ali nimalo manje zanimljiva i zabavna imena MAŠINKO, Lika Kolorado, Brain Holidays, Stereobanana i Goatmare & The Hellspades. Uz ovakav miks vrhunskog zvuka i zabave organizatori napominju da u festivalskoj zoni malog parka posjetitelje očekuje akustična pozornica gdje će nastupiti autorski akustični bendovi u okruženju ambijentalnih instalacija i festivala ručnih radova koje su kreirali predstavnici ReArt festivala iz Osijeka.

Festivalske dane upotpunit će i međunarodno biciklističko natjecanje na Pump Track stazi s bogatim nagradnim fondom te odbojkaški turnir na pijesku uz popratni zumba fitness. Predstavnici udruge “Migra”, koja je organizator festivala, najavljuju različite radionice diljem grada od crtanja stripova s profesionalnim crtačima, demonstraciju streličarstva, otvorena vrata dvorca i zavičajnog muzeja, crtanja grafita s umjetnicima grafiterima festivala Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču, projekcije dokumentarnih filmova u miholjačkoj kino dvorani u tjednu uoči festivala, izložbe slika Likroba, radionica za djecu gdje će sudjelovati volonteri nekoliko miholjačkih udruga te osječki klub američkog nogometa OS Cannons, do spontanih druženja u parku. Bez složne organizacije udruge Migra i volontera festivala te potpore nekoliko sponzora i pokrovitelja – Osječka Pivovara d.d., Grad Donji Miholjac, Karašica Vučica d.d., HEMCO d.d., Agro Fructus d.o.o, Kanaan, Ministarstvo kulture i mnogih drugih, ovaj festival se vrlo vjerojatno ne bi uspio održati u ovakvom formatu i organizatori naglašavaju veliku zahvalnost svima, kao i posjetiteljima te obećavaju odličnu zabavu.

“Ovogodišnji BAF festival mora minimalno zadovoljiti prošlogodišnja očekivanja, budući da je prve godine ljestvica dosta visoko postavljena i nama to u organizaciji predstavlja velik izazov, a još veći motiv kako bi pokazali da je BAF više od klasičnog glazbenog festivala. Baš iz tog razloga smo se nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog olujnog nevremena, koje je uništilo teren festivala i dio tehnike, poprilično potrudili ojačati sve segmente festivala kako bismo ga napravili mjestom punom pozitivnih emocija i druženja, a sam festival tome podredili kao popratni sadržaj koji će posjetitelji i građani Miholjca pamtiti po dobrim uspomenama.” rekao je Dino Kurtagić iz organizacije festivala.

Cijene festivalskih karata su 100kn, a mogu se kupiti na fizičkim mjestima objavljenima na baf.com.hr te online putem Entrio.hr sustava, a jednodnevne je moguće kupiti na ulazu u glavnu festivalsku zonu na dane održavanja festivala po cijeni od 60kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE