Baden-Baden su uvijek rado viđen zagrebački bend. Prije par godina su zavladali regionalnom underground scenom zahvaljujući istoimenom EP-u. Album prvijenac „La Drogue“ osigurao im je izvrsne kritike, a nastupi uživo fanove.

Osim po kontroverznim spotovima, poznati su i po provokativnim nastupima. Očekujemo da će naoružani čistom energijom umarširati na UFO među prijatelje i nadmašiti same sebe. Prije samoga festivala, predstavljamo vam jedan jedini Baden-Baden.

Ovo je prvi intervju za Mixetu, možete nam se ukratko predstaviti! 

Petero ljudi sjedi u autu. Jedan vozi, dvojica se prepiru oko nove frizure Scarlet, trojica sjede iza, jedan plače, bubnjar kasni.

S obzirom da ste bili aktivni i po drugim zagrebačkim bendovima, kako je došla uopće  ideja za bendom, što vas je najviše inspiriralo i zašto baš ime Baden-Baden?

Uvijek postoji ideja za nekim bendom. Baden je zapravo začet na ruševinama Heroine u poplavljenoj garaži negdje na trešnjevci. Nas 5 u Badenu je završilo spontano, polako. Htjeli smo napraviti nešto drugačije, mračnije, žustrije. Zašto ime? Zato što je super.

Postojite još od 2013. godine, objavili ste EP ”Baden-Baden”, prošle godine u travnju izdali ste svoj album prvijenac ”La Drogue”, tri godine pauze, što ste radili tada, kako je išao sam proces stvaranja pjesama, zbog čega smo morali toliko dugo čekati ovaj masterpiece?

Vrlo jednostavan razlog, jako smo lijen bend. Treba nam da se pokrenemo i onda u jednom mahnitom valu bez spavanja sve napravimo. Za sljedeći obećajem da ćete manje čekati.

Vaši spotovi savršeno su odrađeni, bez greške, tko je zaslužan za njih, kako dolazite do ideja, zajedničkim snagama ili?

Hvala, i mi to mislimo. Ema Giunio je zaslužna sa još par ljudi. Obično sjednemo popijemo pivo i zapišemo sve što nam padne na pamet. To zapravo u pravilu bude lijepa večer. Puno humora, mašte, piva i  kreativnosti. Ujutro kad se probudimo nekako od genijalnih, skupih i nemogućih ideja dođemo na nešto uglađenijih  i realnih scenarija i spotova.

Stvarate na njemačkom, engleskom, hrvatskom, kada dolazi do promjene?

Kada nam dosadi pjevat na jednom.

Kada biste morali birati suradnju s određenim izvođačem, tko bi to bio i gdje bi se to odvijalo?

Hmm, svatko iz benda bi drugačije odgovorio. Jedan bi sa Fleetwood Macom, drugi sa Will Smithom, treći sa Death Gripsima ali svi bi se složili  i odmah pojurili u studio sa Lepim.

Ovo vam nije prvi put u Osijeku, ali vam je prvi puta na Urban Fest Osijeku, kakav nam spektakl pripremate?

To radi ugovorne obveze našeg menadžmenta nismo u mogućnosti reći.

Što možemo očekivati u skorije vrijeme? Kako vidite bend za pet godina?

Nove stvari, novi zvuk. Još koncerata, balona, ledica, golotinje, tko zna.

baden baden ufo

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE