Prilikom nekih zajedničkih stavova i druženja, nastala je koncertno zanimljiva pojava, sačinjena od osječkog repera Tina Arbutine i osječkog alternativnog rock sastava Syndrome.

Tin Arbutina osječki je reper i producent koji iza sebe album prvijenac ‘Livin’ Proof’ iz 2015. godine, član je hip hop grupe Legosystem i osnivač novog labela Hypnotic.

Osječki rockeri Syndrome kao grupa okupili su se 2008. i dobro su poznato ime na lokalnoj sceni, s brojnim nastupima iza sebe i s debitantskim albumom Imitator iz 2014. godine. Članovi grupe su: Viktor Benkotić (gitara, vokal), Juraj Vojvodić (gitara, vokal), Tin Mihić (bass, vokal) i Antonio Benkotić (bubnjevi, vokal).

Zajednički nastup koji je baziran na izvedbama pjesama iz opusa Tina Arbutine pripremaju i na ovogodišnjem UFO festivalu u subotu, 3. lipnja, kada će otvoriti posljednji dan festivala s nastupom u 20:00 sati. Što su nam imali za poručiti u ovom predstavljanju, pročitajte u nastavku.

 

Pozdrav Tine, pozdrav Syndrome! Prvo, jedno uvodno pitanje, kako je došlo do međusobne fuzije rapa i alternativnog rocka?

Pozdrav svima! Općenito, glazbu dijelim na kvalitetnu i lošu, tako da uopće nije bitan žanr glazbe nego koliko si kvalitetan. Upravo zbog takvog stava smo se mi i skontali i zato sve super funkcionira.

 

Nalazi li vam se u repertoaru neka zajednička pjesma ili je imate u planu stvoriti u budućnosti, općenito, neki zajednički projekt mimo live nastupa?

Nemamo zajedničkih pjesama, ali to ne znači da ne postoji opcija za takvo što. Volim surađivati s ljudima koji shvaćaju glazbu ozbiljno, a da se u isto vrijeme znaju zabaviti i uživati u procesu stvaranja.

Već neko vrijeme na osječkoj se sceni događa međusobno spajanje žanrova i zajednički događaji. Kako gledate na trenutno stanje osječke scene?

Iskreno ima svega, ali malo onih koji imaju neki svoj identitet, nešto novo i jedinstveno, no drago mi je što postoje izvođači koji rade na tome i čiji su albumi odjeknuli diljem regije tako da se uopće ne brinem za Osijek.

 

Tine, jedno pitanje za tebe: što je sljedeće u planu nakon debitantskog albuma ‘Livin’ Proof’?

Slijedi novi album čiji će singlovi zajedno sa spotovima uskoro izaći, a sam album će bit gotov do jeseni i mogu slobodno reći da je to zasad nešto najbolje što sam kreirao i jedva čekam to podijeliti.

Syndrome, pitanje za vas: sprema li se neki novi materijal nakon prvijenca ‘Imitator’?

Novi, drugi album je u potpunosti snimljen. Nalazi se u produkciji (Marko Pernarčić) te će jako brzo ugledati svjetlo dana. Na albumu će se nalaziti 10 pjesama, a planiramo napraviti slušaonicu albuma čim album bude izašao iz produkcije.

 

Nakon premijernog nastupa u osječkom klubu Exit i nedavnog nastupa u klubu Epic, nastupate i na ovogodišnjem UFO-u. Pripremate li nešto drugačije naspram prethodna dva nastupa i što očekujete od ovogodišnjeg izdanja?

Za svaki nastup napravimo neke male izmjene ili dodamo još koju pjesmu tako da nikad ne bude isto i svaki put sve bolje i bolje zvuči. Očekujemo da će gorjeti, da će biti puno publike i da ćemo se svi zabaviti i uživati!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE