U ime filma, književnosti, muzike i dobrog provoda, Klub studenata filozofskog fakulteta (KSFF) u petak 19. 05. u dvorištu Glazbene kuće na zagrebačkom Bundeku organizira festival umjetničkog istraživanja ljudskog duha, događaj koji će biti ispunjen kreativnim duhom i pozitivnom energijom.

Izvedbene umjetnike predvodi glazbena predstava Balade Petrice Kerempuha, originalno nastala zahvaljujući članovima benda Mokre Gljive i glumca Vene Munšinovića. Za predstavu su osvojili brojne nagrade, a nakon odličnih reakcija već u samom startu, predstavili su je u kazalištima, klubovima i festivalima diljem Hrvatske.

Od bendova će nastupati istraživački projekt Šavovina, zatim se’am, bend koji je 2013. ispuzao iz najdublje rupe Zagreba, čiji se đir bazira se na live izvedbi i na tretiranju glazbe kao umjetnosti. Nastupat će i sastav točka56, ekipa koje se okupila okupili kako bi zaigrala svoje čarobne instrumente pokoravajući se ograničenjima i prednostima istih. Festival filma, književnosti i muzike uveličat će svojom pojavom bend Grof Kanizsai & Robija Hrvata kojeg karakterizira tročlana rock’n roll energija.

Bit će tu i Kad Djeca Zaspu (KDZ), čija se glazba može opisati kao bastard adult-oriented punka i masnog obiteljskog heavy metala, no njima se najviše dopada opis „ozbiljnog zajebantskog benda“. Na stage će izaći i momci koji sebe opisuju kao outlaw rock bend, Mr. Albino.

Na FiKiMu će nastupati i muzički kolektiv Kamene babe, vokalno – instrumentalna skupina dvanaestero ljudi koji istražuju, pjevaju i sviraju tradicijsku glazbu Hrvatske i Balkana. U glazbenoj će kući gostovati i pokretna poliklinika koncentrirana za liječenja svih tegoba gruvom Spleen G.

Naposljetku, bendovski program završava alternative rockom jazz prizvuka Gambita. Osim bendova, organizatori su najavili dj-e, predstave, slam pjesnike (Grof Kanizsai, Jezz, Dino Tremens, Ulični Pesnik, Franko i jednako cool ostatak ekipe) bodypainting, žongliranja vatrom, pole-dance, oslikavanje dvorišne kućice i nepredviđene ludorije u dobrom društvu.

Piva je 15 kn, a hrana i ulaz su besplatni.

Event se može uhvatiti OVDJE.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

PROGRAM:

15h – Otvara se šank

15.30h – Pesnici

17.15h – Balade Petrice Kerempuha

18.00h – Kamene Babe

19.30h – Grof Kanizias

20.15h – .56 / Martin

21.00h – Mr Albino / Franko

21.45h – Šavovina / Matija

22.30h – Se’am / Ulični pesnik

23.15h – KDZ Kad djeca zaspu / Grof K

00.00h – Spleen G / Dino Tremens

00.45h – Gambit / Jazz

01.30h – DJ Kljun

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE