Niška rock ‘n’ roll grupa Prljave Sestre objavila je novu pjesmu popraćenu videospotom Niže od dna.

Prljave Sestre spajaju garažnu formu i utjecaje ritma i bluesa, rockabillyja, boogiea, americane i indie rocka. Melodičan i čvrst zvuk, baziran na frenetičnim ritmovima, razigranim bas linijama i žestokim gitarskim dionicama, uspijeva i na studijskom zapisu održati atmosferu spontanosti i konstantne interakcije sa slušateljem, karakterističnu za žive nastupe benda. Tekstovi pjesama inspirirani su društvenom stvarnošću, s naglašenim osjećajem bunta, kao i izvjesnom dozom samoironije.

Od ožujka 2015., bend funkcionira kao trio u sastavu: Miloš Palvović – gitara, glas, Petar Milosavljević – bas, usna harmonika, Marko Naskov – bubanj.

Krajem prosinca, Prljave Sestre su preko svoje bandcamp stranice upoznale publiku s prvim studijskim albumom, snimljenim u studiju „PsychoTherapy“ u Nišu. Album je naišao na pozitivne kritike stručne i šire publike, a najavljen je prvim službenim spotom grupe, za pjesmu „Prljavi crv“. „Prljave Sestre“ su 26. travnja 2017. izdale svoj prvi, istoimeni album pod okriljem izdavačke kuće „Lampshade Media“.

Prljave Sestre trenutno rade na realizaciji drugog studijskog albuma i koncertima, u zemlji i regiji, promoviraju prvi album. Bend će, također, nastupiti na internacionalnom jazz i blues festivalu „Nišville“ 2017. godine.

Pratite rad grupe na:

Facebook
Album na Lampshade Media
YT kanal

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE