Tabor Film Festival održava se od 6. do 9. srpnja te i ove godine organizira natječaj za hrvatske i slovenske bendove. Riječ je o tome da će pobjednici imati priliku zasvirati s već najavljenim izvođačima kao što su Urban & 4, Let 3, My Baby, Antenat, Lovely Quinces, Porto Morto, J.R. August, Dr. Smeđi Šećer te brojnim drugima čija će imena biti objavljena uskoro. Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj do 14. travnja te se uz malo truda i sreće izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.

Kako se prijaviti? Objavljeni su uvjeti da se na natječaj mogu prijaviti isključivo bendovi iz Hrvatske i Slovenije koji imaju 40 i više minuta autorskog materijala (rock, jazz, ethno, hip-hop, electro, itd) s naglaskom da cover/tribute bendovi neće biti razmatrani. Prijave moraju sadržavati youtube i facebook linkove, a soundcloud i bandcamp su također dobrodošli. Obavezna je i kratka biografija benda u 5 do 8 rečenica te osobni kontakt predstavnika benda. Prijaviti se možete do 14. travnja u 23:59 na adresu natjecaj.tff@gmail.com, a sve nepotpune prijave kao i one koje stignu nakon toga roka neće biti uvažene. Glazbeni žiri TFF-a izabrat će 15 bendova za drugi krug koji će trajati od 19. travnja do 7. svibnja. Pet bendova s najviše glasova publike ući će u završni krug u kojem će žiri izabrati konačnog pobjednika koji će biti proglašen 16. svibnja. Slovenski natječaj bit će ostvaren u suradnji s ljubljanskim Radio Študentom.

Za sve neupućene, uz bogati glazbeni program koji će ove godine brojati više od 30 izvođača iz svijeta rocka, jazza i electra te čak pet stageva, na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu prikazat će se i veliki broj kratkometražnih filmova koji su odabrani u konkurenciji od preko 1000 prijavljenih radova iz 80-ak zemalja. TFF nastavlja suradnju s festivalima u Berlinu, Clermont-Ferrandu i Oberhausenu tako da će posjetitelji moći uživati u najboljim kratkometražnim filmova prikazanim na tim festivalima. Ove godine posebnost festivala su i brojna predavanja, promocije knjiga i radionice, a o budućnosti obrazovanja kroz film i glazbu govorit će Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme.

Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan prije i dan nakon Festivala, a svi posjetitelji imat će posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desnića. Festival će imati i dva službena warm-up koncerta: Drvored u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 27. travnja i Repetitor 6. svibnja u zabočkom Regeneratoru.

Požurite što prije kupiti karte jer cijena ograničenog kontingenta early bird karata u koje je uključen i kamp je 165 kuna i mogu se kupiti do 15. svibnja. Svi detalji oko karata i kampa mogu se saznati na linku http://bit.ly/2nhm7lN.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE