Naziv albuma: Epileptir

Izdavač: Independent

Datum izdanja: 13. siječanj, 2017.

Producent: Luka Grubišić-Čabo

Žanr: Progressive rock, punk fusion

Trajanje: 32:48

Broj pjesama: 8

 

Zagrebački prog rock/punk fusion trojac, formirao se krajem 2012. godine, a za sebe govore da su savršen bend i za vjenčanja i za sprovode. Trojac čine: Borna, Roko i Vlado, a prvi susret sa zabilježavanjem studijskog materijala jest EP ”Bratebra”, koji je izašao sredinom 2015. godine. Isto tako, pobjednici su festivala ”Čuješ” (u Zagrebu 2016. godine), te ”Omladina” ( U Subotici, iste godine). A s obzirom na to da se dobro zabavljaju u raznim intervjuima, takva su im i imena pjesama. Pa, da krenemo na album…

Album otvara odmah, vremenski, najkraća pjesma, točnije instrumental ‘‘Go left, right?”. Pomalo ”dreamy” uvod, na gitarama naravno, totalno iznenadi prijelaz na otprilike pola pjesme kad upadne bubanj i krene pravi noise. Pred kraj, opet se situacija smiruje i vraća se ”dreamy” uvod. Odmah poslije kreće ‘‘Free Hugs”, i to odmah udarno i žestoko u uvodu. Pred kraj pjesme, u takozvanom finalu, ritam se postupno ubrzava, i onda naglo stane. Iduća pjesma jest ”Dafina”, idući instrumental, ali vrlo dobro ukomponiran i složen. Gitarske dionice su vrlo zanimljive za poslušati.

”Legend” je pjesma u kojoj se glavni vokal pokazao s vrlo dobrom bojom glasa, ali isto tako i fenomenalnim solom. Odmah poslije kreće ”Eastok”, vrlo dobro koncipiran instrumenal, sa zanimljivim gitarskim dionicama i ritmovima na bubnju. Nakon ovog instrumentala počinje ”Sinister Minister”, jedna od najboljih pjesama na albumu. Zanimljivo su posloženi vokalni dijelovi tijekom pjesme, u kojoj naravno dominiraju raznovrsni ritmovi.

Upravo je ta pjesma i jedna od najdužih na albumu. ”Pulverize” je predzadnja pjesma na albumu, i naravno, u sebi ima klasičan instrumentalni noise recept. Isto tako, pojavljuju se neki zvukovi, koje ne mogu točno definirati, ali mislim da je tu ubačeno malo sintisajzerskih dionica. Album zatvara ”Slap out of it” (iako sam na prvi pogled i čitanje pomislio da je to Snap out of it Arctic Monkeysa), najduža pjesma na albumu (za razliku od otvaranja albuma pri kojoj je najkraća pjesma).

Što drugo reći, nego da je to jedan kvalitetan progresivni noise rock album, kojeg vrijedi poslušati, ako ste naravno fan ovog tipa rocka.

 

  1. Go left, right?
  2. Free Hugs
  3. Dafina
  4. Legend
  5. Eastok
  6. Sinister Minister
  7. Pulverize
  8. Slap of out it
77%
77%
  • 7.7
  • User Ratings (1 Votes)
    9.2
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE