Riječki bend Nord predstavlja videospot za pjesmu Shadows čime potvrđuju da su pripreme za izlazak dugoočekivanog prvijenca naziva Play Restart pri samome kraju.

Kako su članovi benda objasnili, album Play Restart predstavlja takozvani novi početak, kojim oni izražavaju pozitivan stav prema životu i glazbi. Pjevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarist Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) mogu se smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda donose novije utjecaje na zvuk benda. Može se reći da su snaga, izravnost i jednostavnost elementi kojima Nord gradi svoj glazbeni put, a njihovo shvaćanje rock glazbe zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja. Utjecaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne glazbe.

Za videospot pjesme Shadows zaslužan je mladi filmaš David Šegić, koji je za ovu priliku obojao lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče utjelovio je Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.

Album Play Restart izlazi 21. travnja pod okriljem izdavačke kuće Geenger Records. Pred-narudžbe su dostupne na web stranici benda. Dizajn albuma osmislio je i realizirao hrvatski umjetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizualno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE