Naziv albuma: Way Away

Izdavač: Nezavisno

Datum izdanja: veljača 2017. godine

Producent: Studio Sensoria

Žanr: Alternative/garage rock

Trajanje: 47:02

Broj pjesama: 11

La Volpe mladi je alternativni rock bend iz Splita. Bend nastaje 2014. godine, a čini ga trojac: Marino Vrca (gitara, vokal), Luka Donadini (bubanj, vokal), te Roko Zanze (bass). Iza sebe imaju oko 20-ak svirki po Hrvatskoj i BiH, a od autorskog rada tri singla, sve do ovog albuma prvijenca. Way Away sadrži deset pjesama, te jednu obradu legendarne pjesme Davida Bowieja Space Oditty.

Album otvara jedna ”uspavanka”, točnije A Lullaby (for all who wander). Prvi dio pjesme, lagano vođen bubnjem i električnom gitarom te glasom koji me na trenutke podsjetio na Brucea Dickinsona, vodi do energičnog distorziranog refrena, koji kroz pjesmu vodi sve do klimaksa u kojem električna gitara ima dugačak, ali zanimljiv solo. Ujedno je i najduža pjesma na albumu. Nakon nje, počinje Ascending. Slične atmosfere i ritma, dobila me upravo u drugom dijelu pjesme, kad sve stane i kad glavni vokal počne ponovno graditi pjesmu, zajedno sa svim ostalim instrumentima, koji se postepeno počnu ubacivati. U pjesmi Vitium, osim klasične postave instrumenata benda, ubačen je klavir koji, iako više u pozadini, svakako uljepša atmosferu pjesme. Hello Shallow jedna je od onih, ”nabrijanijih” na albumu.


Nakon nabrijane Hello Shallow, malo lakša All the Same. Glasom me Marin tu podsjetio na Kurta Cobaina. Isto tako, prvi dio pjesme, imao sam feeling kao da slušam neku Nirvaninu stvar. Drugi dio pjesme, polako se nabrijava električnom gitarom, ali ritam ostaje isti. Jedna od meni osobno najboljih jest T.R.C.. Pohvaljujem odlično igranje s aranžmanom. Na red dolazi, vremenski, najkraća pjesma na albumu, They Will Sing. Klasičnim receptom, lakši prvi dio pjesme i nabrijani drugi dio pjesme, malo sam se ipak zasitio slušanja, jer je na trenutke bilo monotono slušati. No s prvim taktovima Bang Bang, monotonost nestaje u sekundi i postaje jedna od onih ”najboljih pjesama s albuma”.

Na red je polako došla i naslovna pjesma albuma, Way Away. Ne znam zašto, ali cijelo vrijeme mi se Placebo vrtio kroz glavu. Nisam siguran da li je to bilo zbog glazbe ili možda Marinovog vokala. Službeni dio albuma zatvara Revolution. Kako sam i naveo, obrada na njihovom albumu jest posljednja pjesma na albumu, Major Tom, tj. pjesma Space Oditty, legende Davida Bowieja. Može se reći da je to, na neki način, i njihova oda Bowieju u sasvim drugačijem aranžmanu nego original.

Sve u svemu,  vrlo zanimljiv bend za poslušati. Dečki su snimili jako dobar album, i vidi se da znaju što rade. Ne znam zašto, ali dobili su me upravo zbog atmosfere pjesama, ali i dobrog slaganja aranžmana.

Izdvojio bih A Lullaby, Ascending, All the Same, te Bang Bang, kao meni osobno najbolje s albuma. Samo naprijed dalje, La Volpe će nam imati što za reći.

 

  1. A Lullaby (for all who wander)
  2. Ascending
  3. Vitium
  4. Hello Shallow
  5. All the Same
  6. T.R.C.
  7. They Will Sing
  8. Bang Bang
  9. Way Away
  10. Revolution
  11. Major Tom
83%
83%
  • 8.3
  • User Ratings (12 Votes)
    7.6
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE