Objavljeno je da jedan od najuspješnijih zadarskih bendova Postolar Tripper više ne postoji, bend je na službenoj facebook stranici zahvalio publici na godinama vjernosti kroz koje su ih pratili i slušali. Riječ je o bendu koji je na sceni bio 12 godina, a u bendu je bilo osam članova. Prvi album “Sve što iman san ukra” objavili su 2005., a posljednji “Kamo sutra?” prošle godine. 2012. godine su bili dobitnici Porina u kategoriji najboljeg klupskog albuma godine za album “Čujem ja netko šuti”.

Bend je inače nastao iz radijske emisije na zadarskom Radiju 057 gdje rade Davor Predragović i Davor Valčić kao voditelji i glazbeni urednici. Postolar Tripper bio je jedan od imaginarnih „likova“ iz emisije te su tada nastale prve dvije pjesme, Bodulska i Koga čega janjetine, a nastavilo se kroz bend koji je stekao svoju publiku širom Hrvatske i šire regije.
Mada je 2016. godina bila uspješna za Postolare jer su objavili novi album Kamo sutra i održali uspješnu turneju, a trebali su čak odletjeti svirati i u Irskoj koju su opjevali u svom zadnjem hitu, pukotine su se pokazale već pri snimanju novih pjesama kada se pojavila dvojba da li nastaviti ili sve stopirati. Objavili su uspješno album i odradili turneju, a nakon ljeta su stali i odlučili da će malo vidjeti što i kako dalje. Pred Novu godinu zaključili su da je vrijeme za neke nove projekte.

“Postolari ne postoje, razišli smo se. Nešto što je trebala biti jedna kratka pauza, ispostavilo se da će biti ipak duža… Razlozi su razni, nekako se s vremenom promijene neki prioriteti u životu, a dođe i taj zamor materijala, punih 12 godina, čak i više od kad je to sve startalo prije nego li se izrodilo u bend. Sve ima svoje vrijeme, pa tako i postolari valjda. Paul McCartney je jednom rekao: bilo koji bend, osam godina i to je to, preko toga, to je već previše.

Eto, mi smo prebacili dosta. Ja sam zadovoljan, trudili smo se, stvarali smo, svirali svugdje gdje smo mogli. Bilo je to lijepih 12 godina. Jednom kad to probaš, više nikad ne staneš, tako da ćemo se sigurno dalje nastaviti baviti glazbom, da li kao Postolari ili kroz neke druge projekte, to ćemo još vidjeti.” kazao je Darko Predragović.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE