Disciplin A Kitschme, kultni beogradski rock’n’roll, funk, jazz fusion, noise rock sastav, predvođen legendarnim Dušanom Kojićem, po prvi puta nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, u četvrtak 19. siječnja.

Na sceni su više od 3 desetljeća u kojima masni funky zvuci Kojinog basa i Miloševo energično poigravanje bubnjevima nije ni malo izblijedilo. Za vokalno buntovništvo uz Koju tu je Manja Đorđević, bivša pjevačica sastava “Kazna za uši”. Novo lice koje upotpunjuje bend soul/blues zvucima usne harmonike od 2013. je vinkovčanin Igor Djeke, nekima poznat i po “one man band” projektu “Harp Explosion”.

disciplin a kitschme

Bend je nastao 1981. godine i iza sebe ima diskografiju od trinaest izdanih albuma, među kojima je najnoviji album pod nazivom Opet (2015.). Jedan od kultnih izvođača koji je imao utjecaja na Disciplinu je Jimi Hendrix.

Jedan od najpoznatijih hitova benda je pjesma “Do Not” koja je snimljena za vrijeme djelovanja Discipline u Londonu. Pjevačica Gofie Bebe je svojim jakim glasom, uz već dovoljno bučan bend, tom periodu Discipline dala veliki doprinos.

Cijena ulaznice je 70 kn, a na dan koncerta 90 kn. Možete ih kupiti u Vintage Industrial Baru, Dirty Old Shopu ili klubu Kavez.

Više informacija o koncertu možete saznati na službenom Facebook eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE