Jučer je u osječkom Epicu održan koncert tajanstvenog elektropop dvojca Nipplepeople koji se po prvi puta predstavio osječkoj publici. Nakon koncerta održao se CASA after party uz DJ-eve Jana Kinčl Zeroa, Yesha i Pipsa.

Koncert je iz nepoznatih razloga počeo oko sat vremena kasnije nego što je najavljeno. Moguć razlog je slab odaziv publike kojih je bilo 60-ak za vrijeme koncerta. Neopravdano visoka cijena ulaznica od 50kn, ali i istovremeno održavanje večeri vina i umjetnosti u Tvrđi moguć je razlog slabog odaziva.

Nipplepeople  je projekt koji nakon pola desetljeća na sceni i dalje nema izdan album, te rijetko objave neki singl kojim uvijek osvoje publiku i radio stanice. Zbog manjka materijala za izvođenje očekivao sam kraći koncert, no Nipplepople su pokazali da im to ne predstavlja problem, te su sa 14ak pjesama uspješno zagrijali malobrojnu, ali vidno raspoloženu publiku.

dscn0017

foto: Bruno Mitrović

Loš razglas i slaba ozvučenost vokala također nisu predstavljali problem ovom dvojcu, koji su svoju energiju i rasplesanost s lakoćom prenosili na publiku. Kod Nipplepeoplea mi se najviše svidio njihov “instrumentalni” dio, koji odiše elektroničkim zvukom 80-ih ili nešto novijeg vaporwavea. Set pjesama koje su odsvirali sastojao se od hitova kao što su “Broj“, “Balkan Express“, “Sanjam“, “Bolji“, “Ne volim te“, te njihov najpoznatiji hit “Sutra“, kao i obradu straniog hita “That’s not my name” The Ting Tingsa. Koncert su završili nešto drugačijom pjesmom “Živjela ljubav” koja nije izazvala preveliko oduševljenje među publikom.

Nakon koncerta, prostor Epica poprilično se popunio publikom koju su privukli house, deep house i techno zvukovi za koje su bili zaslužni prethodno navedeni DJ-evi projekta CASA – Jan Kinčl Zero, Yesh i Pips. After je čak i zasjenio koncert Nipplepeoplea i još jednom nam dao potvrdu da je after često bolji od partya.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE