Bilo bi to, nakon cijelog ljeta u tom tonu, stvarno čudno da se kiša nije odlučila pojaviti i barem malo začiniti ovaj Outlook, nakon cjelosezonskog niza razočaranja.
Dobro nam je svima poznat onaj streak lošeg vremena diljem cijele zemlje sredinom sedmog mjeseca, kada je patila pozornica i nastup Chrisa Browna na Fresh Island festivalu, kada je odgođen prvi dan Ultre, odgođen prvi vikend Pannonian Challengea kao i cijeli Backyard Art festival, i to sve unutar par dana.

Kasnije je kiša utjecala na prijevremeni završetak Ferragosta, počastila je malo Špancirfesta, a nije odoljela da svojim čarima nagradi i Outlook.

No, krenimo priču nešto ranije, recimo, od trećeg dana, s kojeg nisam izvještavao jer mi je od svih dana bio najmanje poznat i, shodno tome, najmanje zanimljiv.

Prevladavale su drum ‘n’ bass i dubstep etikete na više pozornica, a nisam bio u nekom najboljem moodu za te žanrove glazbe, pa sam se prepustio šetnji sa kompanijom u čijem sam društvu proveo festival.

 

Dolazimo polagano do četvrtog, zadnjeg dana festivala. Već sam se kod prvog pomračenja lagano zagledavao u smjeru neba, hoću li vidjeti  koju zvijezdu, hoće li biti kiše, i nekako sam uvijek uspjevao u tom naumu pronalaženja, što me održavalo mirnim, kao da sam ziheraški računao ‘Ma nema šanse da će pasti’. I tako otprilike svaki dan, još otkako mi je na otvaranju u amfiteatru pogled slučajno zalutao gore ka zvijezdama.

Nažalost, kišu nisam predosjetio, kao ni to da od nastupa najavljene Angel Haze neće biti ništa. Bez ikakvih objašnjenja od strane organizatora, njen se koncert naprosto nije dogodio. Ne zamjeram organizatorima, ukoliko stvari nisu proračunate, što se na ovolikom festivalu dogode kakvi propusti jer je to stvar normalnosti i statistike, ali bih kao posjetitelj volio biti obavješten o njima bez da se do zadnjeg trenutna možda nadam.

Prvi zanimljiviji akt zadnjeg dana festivala bio mi je tako mladi britanski grimer Novelist.
Ovaj 19-godišnji momak jedan je od nositelja nove škole grimea, zajedno uz Stormzyja i Big Narstiea, a koliko poštuje i stariju školu, dokazao je izvodeći stvari repajući na beatove od Skepte uz odašiljanje pozdrava prema trenutnom predvodniku britanskog grimea.

Nakon njega, red je bio, također na tom najvećeg Clearingu, za nastup Section Boyza.
Nisam najupoznatiji s dijelom ovog kolektiva, premda mi je njihova glazba bila zanimljiva na festivalu, a i nekako kao da sam krajičkom oka već naletio na to ime. Dakle, višečlani kolektiv repera/grimera, ali njihov najveći problem je taj što se sredinom njihovog nastupa dogodilo to što nisam htio da se dogodi. Počela je padati kiša, prvo naravno, laganim tempom, i u tim sam se momentima tješio da će svaka iduća kap biti posljednja budući da je i prošli Outlook osjetio minimalno padalina u jednom trenutku, no za razliku od ove godine, nije eskaliralo. Ubrzo su horde ljudi počele odlaziti sa festivalske lokacije u potrazi sa nekim skloništem, kabanicama (koje su spremni organizatori prodavali za 10kn), dok se sva prašina koja je ovih dana radila probleme pretvarala u još veći problem – blato. No, bilo kako bilo, nitko koliko sam čuo nije od šećera pa smo se ubrzo našli na koncertu Stormzyja u nešto praznijem izdanju.

Prigodno, Stormzy za vrijeme storma (oluje). Ove godine sam ga već vidio na Exitu, a vidio sam ga i na prošlogodišnjem Outlooku kada je jedan dan festivala bila prava parada grimea na moje opće oduševljenje jer su tada nastupali Newham Generalsi, Stormzy i BBK (bez JME-a). Tako da sam već poprilično upoznat s velikim asom ovog žanra i njegovim DJ Tiinyjem, kao i to da sam nanovo jedva čekao u ovom kišnom ambijentu čuti Know me From, Shut up, Scary i druge. Kada mi je želja ispunjena, prepustio sam se toj kiši skačući na dobro poznate instrumentale grimea u poluprobijenoj kabanici i podosta mokroj odjeći, ali, kvragu, razmišljam – pa ipak je zadnji dan festivala, potencijalno cijele festivalske sezone.

U svakom slučaju, siguran nastup Stormzyja, nažalost protkan tim vremenskim uvjetima koji su diktirali određene faktore, i sve u svemu, to je bilo to.

Od mene, od našeg portala, po pitanju Outlooka. Kiša je prestala nedugo potom, šetnja i gackanje po novoformiranoj tvrđavi nastavili su do jutarnjih sati festivalsku ludnicu, a sve što bih mogao reći je da sam prilično siguran da se, na istom mjestu nadam se, gledamo i dogodine, na jubilarnom desetom Outlooku.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE