U gradu Đakovu, ispod stoljetnih krošnji Strossmayerovog perivoja već sedmu godinu zaredom održava se festival mladih ARLA u organizaciji kreativaca Udruge za mlade Đakovo, koji su zaslužni i za nedavno održani festival elektronske glazbe – Strobolobodobolos.
Design: Marić Sisters Photography

Design: Marić Sisters Photography

Cilj festivala je stvaranje pozitivne atmosfere, okupljanje mladih, te promicanje i razvoj urbane kulture i svjesnosti o istoj. Ove godine festival se održava u nešto kraćem izdanju, na istoj lokaciji kao i prethodnih godina. Datum održavanja glavnog glazbenog programa je srijeda, 13. srpnja.
Dan ranije, 12. srpnja, u sklopu festivala održat će se večer poezije i stvaralaštva koju će ugostiti Rock Bar Fontana – Đakovo.  Organizatori festivala pozivaju sve pjesnike amatere i one željne podijele svojih radova s ljudima, da se slobodno jave za sudjelovanje. Nije bitno jesu li pjesme ozbiljnog ili humorističnog karaktera, bitno je da uživate u tome što radite. Osim večeri poezije očekuje vas i akustična svirka u gypsy jazz tonu.
Za glazbeni program u srijedu zaduženi su sljedeći bendovi:
M.O.R.T. (Sinj)
Beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama.
Albumi: Vrhunsko Dno, Odjel Za Žešće, Tužna Kocka

One Piece Puzzle (RIjeka)
Kultni riječki bend One Piece Puzzle vraća se u novom izdanju na ARLA festival! OPP je jedan od uvjerljivo ponajboljih bendova novije generacije na prostoru bivše države. Stilski se kreću u vodama industrial rocka, a njihovi koncertni nastupi su definitivno nešto što plijeni iznimnom pozornošću. 2009. ONE PIECE PUZZLE je objavio album „13 zlatnih hitova“ koje je u kratkome vremenu postao ultimativni hit te je iznjedrio veći broj uspješnica kao što su „Derem! Rokam! Guzim!“, „Ne Jebi Bez Kurca“, „Paranoja“, „Tuć Tuđu Babu“ i dr. OPP upravo dovršava novi studijski album te će uz predstavljanje novih numera, svirka na ARLA festivalu biti i prilika čuti ih u novoj postavi (Gospodin T, Armageljon, Ana Balkana i Svemir Travica)
Albumi: 13 Zlatnih Hitova, Obiteljska simfonija
https://onepiecepuzzle.bandcamp.com/


The Yellow Buzz (Zagreb)
Zagrebački garažni blues/rock duo osnovan 2014. godine koji čine Adam Lončar na gitari i vokalu, i Bruno Bolfan na bubnjevima. Osim sviranja u The Yellow Buzzu, ovaj duo je i dio ekipe koja vodi Runaway Production studio poznat po online emisiji „Runaway Sessions“ koja je ugostila velik broj bendova s nezavisne scene poput ABOP, Chui, Baden-Baden, Sare Renar i mnoge druge.
The Yellow Buzz su svoj prvi istoimeni EP objavili u listopadu 2015. godine i velikom brzinom stekli pozornost publike, a od istaknutijih nastupa se možemo izdvojiti gostovanje na HRT emisiji HR Demo klub čiji su bili finalisti, nastup na ovogodišnjem izdanju festivala Brijačnica na zagrebačkom velesajmu gdje su svirali uz Majke, repetitor, Partibrejkerse, Kawasaki 3P i M.O.R.T. The Yellow Buzz je svoje mjesto našao i u enciklopediji domaćih duo bendova pod nazivom „Da se ne zaboravi“ autora Dragana Vukovića poznatog po radio i Internet emisiji Anatomija Zvuka.

Indigoscience (Osijek)
Indigoscience je post rock bend iz Osijeka, koji je započeo kao individualni projekt, da bi izrastao u bend. Bend u kojem svaki od četvorice članova unesi nešto svoje osobno i svaka pjesma je priča za sebe. Budite svjedoci novog iskustva, iskusite nove glazbene poglede, osjetite Indigoscience. Nastao kao ideja dvaju entuzijasta zaljubljena u instrumentalnu glazbu s naglaskom na post rock žanr, Indigoscience se prvi put kao ideja benda pojavio još nekoliko godina prije konačnog osnivanja u današnjoj postavi, koja je svoju prvu probu odradila u listopadu 2015. godine.
http://indigoscience.com.hr/


No Hurry Brigade (Đakovo)
Bend nastaje 2006. u Đakovu  pod imenom Hold Your Horses. Pokretačka snaga benda je Bruno Markulić – neumorni tekstopisac i skladatelj, koji je rame uz rame s bratom Nevenom i osnivač grupe. Posljednji od trojice je basist Hrvoje Punda, često zadužen za tehničke i grafičke detalje. Hold Your Horses sviraju kao trojka gotovo četiri godine.
2010. godine bendu se priključuje ovisnik o bluesu, gitarist Rene Kordić koji je svojim solo dionicama obojio glazbu grupe u neke druge boje. Bend ima brojne studijske i live demo uratke, te nastupe na raznim festivalima.
Vjerojatno najveći uspjeh benda je pobjeda na natječaju za film „Move On“ (2013.) s pjesmom „It’s For Real“ u konkurenciji „Moja Pjesma“. Film je projekt T-Coma i Danskog redatelja Asgera Letha, a u njemu, kao i na natječaju je sudjelovalo jedanaest europskih zemalja. Konačno, 2014. godine dolazi do promjene imena u No Hurry Brigade, zbog poplave bendova pod imenom Hold Your Horses.
http://nohurrybrigade.bandcamp.com/

Satnica:
20:00 – 21:00 No Hurry Brigade
21:00 – 22:00 Indigoscience
22:00 – 23:00 The Yellow Buzz
23:00 – 00:00 One Piece Puzzle
00:00 – 01:00 M.O.R.T.

Ulaz na sve sadržaje A.R.L.A. festivala je besplatan.
Dodatne informacije o veselom ARLA festivalu, kao i fotke prijašnjih izdanja potražite na službenoj stranici UM-a Đakovo, Instagram profilu festivala i službenom Facebook eventu.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE