Za sinoćnji izlazak u Osijeku kino Europa bila je jedna od destinacija, a razlog posjete kinu bio je koncert Darka Rundeka i njegovog Cargo trija u organizaciji agencije Luminus. Cijena ulaznice bila je 80 kn, na ulazu 100 kn, no vjerujemo kako će svatko tko je bio prisutan potvrditi da cijena ulaznice uopće nije bila velika, jer je Rundek Cargo Trio ponovno nakon dvije godine u Osijeku priuštio pravu kazališnu predstavu.

 

 

Darko Rundek, jedan od najkarizmatičnijih glazbenika ovih prostora već desetljećima gradi svoju karijeru na brojnim pjesmama, kazališnoj glazbi, redateljstvu, pa čak i glumi, a nakon razdvajanja Rundek Cargo Orkestra 2009. godine odlučuje se na manju formu i na mirniji zvuk, pa je tako u sastavu ostala fantastična Isabel koja svira violinu te Dušan Vranić, one-man band koji svira gotovo sve osim violine i Rundekove gitare. Atmosfera u prostoru bila je teatralna te veoma ugodna i prisna, a sjedišta od slame i neke skulpture dodatno su upotpunile ugođaj. Koncert je bio sjajno posjećen te se prostor popunio već oko 20,00 sati, kada je i bio najavljen, no Rundek je počeo već pola sata poslije dogovorenog termina.

 

 

 

Redale su se pjesme iz bogatog Rundekovog stvaralaštva, nekoliko pjesama iz doba Haustora poput ‘Uzalud pitaš’, ‘Bi’ mogo da mogu’ i ‘Šal od svile’ publiku su najbolje podsjetili na kvalitetu tog ex-yu sastava, odsvirane su pjesme iz Rundekove solo karijere kao što su ‘Grane smo na vjetru’, ‘Ruke’, ‘Ay Carmela’, a Trio nas je podsjetio i na njihov prvi album kojeg su nam predstavili prije dvije godine, na ‘Plavi avion’ pa su tako odsvirane i ‘Sanjala si da si sretna’, ‘Znak’ i naslovna pjesma albuma. Ekipa na pozornici odsvirala nam je i par novih skladbi koje će svoje mjesto pronaći na novom albumu koji bi trebao izaći krajem ove godine, a publika je najviše bila zagrijana na song iz jedne kazališne predstave ‘Za šaku rubalja’, koju Rundek Cargo Trio svira na gotovo svakom koncertu i makar ta pjesma nije nikad nigdje izdana, publika ju je skoro pa zborno pjevala. Glasno se pjevalo i na obradu međimurske pjesme ‘Ljubav se ne trži’ te naravno i na ‘Apokalipso’, vjerojatno najveći Rundekov evergreen.

 

 

Svjetlosni efekti, nekoliko tonskih pogrješaka između Isabel i Rundeka stvorili su pravu intimnu atmosferu, kao da se publika i Trio poznaju mnogo godina. ‘Highlighti’ koncerta bili su već spomenuta ‘Za šaku rubalja’, Isabeline improvizacije i solo izvedbe, tiha i uspavana atmosfera na uspavanki ‘Plavi avion’ te balade i poskočice koje su odsvirane pri kraju koncerta. Uz jednu ‘puš’ pauzu od 15-ak minuta, koncert je trajao više od dva i pol sata, a publika je nakon jednog zatraženog bisa htjela i drugi, no nije se dogodio. Rundek Cargo Trio nakon balade ‘Šal od svile’ napustio je pozornicu, a Rundek je poželio laku noć publici uz stih iz pjesme ‘Tranzit’: ‘Ova noć je još mlada, stvari ne idu po zlu’. I nikako nisu išle, organizacija koncerta bila je na visini, vizualni izgled prostora veoma ugodan, a Rundekov koncert kao i uvijek kvalitetan i neobičan.

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE